Wordt wakker student!

Studenten zitten vaak al wat krapper bij kas dan de gemiddelde Nederlander. Daarnaast zijn ze in de bloei van hun leven en vaak in de stad te vinden om te werken of om te stappen. De gemiddelde student zal daarom niet snel aandacht besteden aan hun zorgverzekering. Ze vinden het wel prima en zullen maandelijks het bedrag overmaken. Ook al krijgen ze zorgtoeslag, toch voelt het altijd weer als een verplichting. Het is goed om te beseffen dat er ook studentenverzekeringen zijn. Ze bieden de laagst mogelijke tarieven voor studenten of geven juist zorg die van toepassing zou kunnen zijn op studenten.

Welke zorg is belangrijk voor studenten?

Studenten hebben nou eenmaal weinig aan bepaalde zorg die aangeboden wordt, dus in de meeste gevallen zijn aanvullende verzekeringen overbodig. Het is belangrijk om je zorgverzekering aan te sluiten voor hetgeen wat jij denkt nodig te hebben. Fysiotherapie en tandartsbezoeken zijn altijd moeilijke vraagstukken, vooral voor studenten die hier eigenlijk geen aanvullende verzekering voor willen afsluiten. Het is daarom goed om na te gaan of je niet goedkoper uit bent als je twee keer per jaar alleen voor controle naar de tandarts gaat en dit uit eigen portemonnee betaalt, ten opzichte van de maandelijkse premie voor de verzekering.

Zorgverzekeringen vergelijken

Op de vraag of studenten echt wel een uitgebreid zorgpakket nodig hebben is het antwoord in de meeste gevallen: nee. Er zijn verscheidene vergelijkssites om te kijken wat per maand en per jaar betaald moet worden voor alle zorgverzekeringen. Bij bepaalde verzekeringen kunt je namelijk al voor 69 euro per maand terecht. Het is dan nog wel belangrijk om te kijken of er niet bepaalde (voor jou) noodzakelijke zorg mist. Hiervoor kun je kijken op Overstappen.nl. Deze site geeft een duidelijk overzicht wat belangrijk is en dus waarbij het verstandig is om op te letten. Vergelijk je zorgverzekering voor 2017 nu op https://www.overstappen.nl/zorgverzekering/zorgverzekering-2017/.

Veel studenten zullen er zich nog niet van bewust zijn dat ze daadwerkelijk kosten kunnen besparen. Indien je je goed verdiept in studentenverzekeringen is te zien dat zelfs 200 euro aan kosten per jaar bespaart kan worden. Hier zijn toch veel leukere dingen mee te doen dan uitgeven aan de zorgverzekering. Bekijk direct op Overstappen.nl hoeveel jij kunt besparen op je zorgverzekering!